BTW-terugvragen particulieren, ook in 2015 mogelijk

BTW-terugvragenBTW-terugvragen particulieren

Sinds het midden van 2013 is het voor particulieren mogelijk om de BTW over een investering in zonnepanelen terug te vragen. Dit is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof in Luxemburg. Wat is deze uitspraak?  Het Hof heeft gezegd dat: iemand met zonnepanelen op zijn dak soms leverancier van stroom is. (Denk aan een zonnige dag in de zomer tijdens de vakantie). Omdat u dan op dat moment leverancier bent, kunt u een bedrijfsnummer aanvragen. Dit doet u  bij de belastingdienst, Dan krijgt u van de belastingdienst een BTW nummer. Met dit BTW nummer kunt u de (vooruitbetaalde) BTW terugvragen. Dit geldt over de hele investering, inclusief arbeid.

De Dealers van Dutch Green Energy willen U zeker begeleiden in deze procedure. Dit doen ze geheel kostenloos.

Als u de BTW heeft teruggevraagd dient u direct een aanvraag te doen voor de “kleine ondernemers regeling”. Dan krijgt u bericht van de belastingdienst dat het doen van toekomstige BTW aangiftes niet meer nodig is.

Voor meer details zie onderstaande link:

link kl

 

Om rechtstreeks naar de infopagina van de belastingdiens te gaan, volg onderstaande link

link kl

Bron: Belastingdienst

Nadat U uw BTW over uw investering heeft teruggevraagd en gekregen moet u aan de inspecteur van de belastingen een vrijstelling administratieve verplichting aanvragen, zodat u niet mer ieder kwartaal uw BTW opgave dient in te sturen. Hierachter staat de link naar een voorbeeldbrief om deze ontheffing aan te vragen. Voorbeeldbrief-aanvraag-vrijstelling-administratieve-verplichting

Note: Het maximum bedrag voor bovengenoemde vrijstelling is € 1.345,– per jaar (2015). Dit komt overeen met een opbrengst van ca. 35.000 kWh.